23 de enero de 2017

Sobre l'acte del 18 a la Nau ("Francesc, un Papa antisistema?")

Si te perdiste este acto, lo puedes ver en este vídeo (dura 1 hora y 12 minutos):




* * * 
L'acte del dia 18 a la Nau, "FRANCESC, UN PAPA ANTISISTEMA?" organitzat per XARXA CRISTIANA i FRONT CÍVIC SOM MAJORIA, amb Héctor Illueca i Joaquín Sánchez, va ser un gran encontre.

Amb l'assistència de quasi 200 persones, els ponents van abordar, cadascú des de la seua perspectiva, els canvis que s'estan produint al món, l'augment de les desigualtats i el patiment de gran part de la humanitat, la urgència del canvi i el convenciment de que el papa Francisco té un posicionament molt clar davant aquesta crisi planetària i està promovent canvis que poden aplegar molt lluny.

Francisco s'està manifestant com un signe del món que s'està gestant al segle XXI, amb una consciència clara de la crisi global i de la necessitat de promoure un sistema econòmic més humà i més just. I amb la seua denúncia del pecat estructural i posicionaments en greus conflictes polítics (Siria, Palestina, Venezuela...) està plantant cara als grans poders del món. I també està animant, cridant, a persones i organitzacions a actuar, a generar alternatives.

Aquest papa és un signe d'esperança, i una referència per a moltes persones que anhelen un altre món possible. Que aquest siga realitat dependrà de que totes les forces de canvi, la part de la humanitat que no vol aquest estat de coses, treballe unida, des de la pròpia singularitat, sense perdre de vista l'objectiu.

Aquest acte va ser l'inici del que volem que siga un espai de diàleg i reflexió conjunta, des de diferents perspectives i creences, de gent amb la passió compartida per contribuir al procés de canvi. Hem d'avançar en teixir aliances, per superar aquest "sistema que mata" i "posar la dignitat de la persona al centre" com diu Francisco.


X.C.
























No hay comentarios: